Schoorsteenveger

Schoorsteenveger.

Bent u op zoek naar een professionele schoorsteenveger? Het regelmatig reinigen van rookkanalen is van essentieel belang voor de veiligheid van uw woning. De ophoping van roet en ander vuil in het rookkanaal kan leiden tot een gevaarlijke situatie, zoals schoorsteenbrand. Uiteraard wilt u dit risico vermijden, en daarom is het aan te raden om uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar te laten vegen.

Schoorsteenveger

Na een grondige reiniging van het rookkanaal verstrekken wij een veegbewijs, een document dat u kunt overleggen aan uw verzekering.

Bij Landman Haarden maken we gebruik van moderne technieken om uw rookkanaal effectief te reinigen. Ons elektronische veegsysteem wordt onder in het rookkanaal ingebracht en vervolgens tot aan de schoorsteenkap doorgevoerd.

Onze reinigingsprocedure omvat:

– Uitgebreide reiniging met minimale overlast in de woonkamer.
– Vegen met geavanceerde technieken, zoals ons elektronisch roterend veegsysteem.
– Afgifte van een veegbewijs, dat u per e-mail als PDF-bestand ontvangt.

Een veelgestelde vraag is of het mogelijk is de schoorsteen vanaf beneden te vegen. Dankzij moderne technieken is dit vrijwel altijd mogelijk. Ons elektronisch roterend veegsysteem maakt een grondige reiniging van de gehele schoorsteen mogelijk, zelfs in bochten en vernauwingen.

Om eventuele vervuiling in de woonkamer te voorkomen, pakken we de stookmond van de openhaard of houtkachel in met folie. Dit zorgt ervoor dat er niet meer vuil vrijkomt dan bij het traditionele vegen vanaf boven. We nemen de nodige tijd om de afdekking zorgvuldig aan te brengen, en eventueel extra vuil wordt afgezogen met onze stofzuiger.

Wij maken gebruik van een elektronisch veegsysteem met roterende veegstokken, waardoor de schoorsteen optimaal gereinigd wordt. Zelfs diameterverschillen in het rookkanaal vormen geen probleem.

Bij Landman Haarden bieden wij onze schoorsteenveegdiensten ook zonder een verplicht onderhoudscontract aan, en onze tarieven zijn transparant en overzichtelijk. Hier zijn de details van onze standaardtarieven:

Standaard bij het Schoorsteenvegen:

  • Eenmalige reiniging van uw rookkanaal.
  • Gebruik van ons moderne elektronische veegsysteem.
  • Afgifte van een veegbewijs voor uw verzekering.

Voor specifieke situaties, zoals sterk vervuilde schoorstenen of bijzondere omstandigheden, kunnen extra kosten van toepassing zijn. Deze kosten worden altijd vooraf met u besproken.

Onze benadering zonder verplicht contract geeft u de vrijheid om te kiezen voor losse schoorsteenveegdiensten op basis van uw behoeften. U betaalt alleen voor de diensten die u gebruikt, zonder de verplichting van een jaarlijks onderhoudscontract.

Voor aanvullende diensten, zoals het plaatsen van vogelwering of het reinigen van niet standaard situaties, hanteren wij eveneens transparante tarieven. Neem gerust contact met ons op voor een offerte op maat.

Bij Landman Haarden streven we ernaar om onze klanten flexibele en transparante opties te bieden, zodat u op een betrouwbare manier kunt zorgen voor de veiligheid en het onderhoud van uw schoorsteen.

Onze tarieven vind u hier.