Schoorsteenvegen van onderaf

Schoorsteenvegen van onderaf. Een veelgestelde vraag die wij vaak ontvangen is of het schoorsteen vegen vanaf beneden wel effectief is. Traditioneel gezien werkten veel schoorsteenvegers vanaf het dak, maar door technologische vooruitgang is het tegenwoordig vrijwel altijd mogelijk om de schoorsteen vanaf de onderkant te reinigen. Ons geavanceerde elektronisch roterend veegsysteem maakt het mogelijk om de schoorsteen grondig en volledig te reinigen, zelfs in bochten en vernauwingen van het rookkanaal.

Een veelgestelde zorg is hoe het zit met het vuil bij het vegen vanaf beneden. Om te voorkomen dat roet in de woonkamer terechtkomt, omwikkelen we de stookmond van de openhaard of houtkachel zorgvuldig met folie. Dit resulteert niet in meer vuil dan bij het vegen vanaf boven. We nemen de tijd om alles goed af te dekken, en eventueel extra vuil wordt afgezogen met onze stofzuiger.

Welk veegsysteem gebruiken we?

Ons schoorsteenveegbedrijf maakt gebruik van een geavanceerd elektronisch veegsysteem. Deze veegstokken kunnen we roteren, waardoor de schoorsteen optimaal gereinigd wordt. Zelfs bij verschillende diameters in het rookkanaal ervaren we geen problemen.

In het bovenstaande voorbeeld ziet u een extreem vervuild rookkanaal. Aan de rechterzijde ziet u het resultaat na de reiniging. In de linker situatie is het risico op schoorsteenbrand aanzienlijk. Onze uitgebreide reinigingsprocedure zorgt voor een grondige aanpak:

– We gaan zo schoon mogelijk te werk.
– De open haard of houtkachel wordt volledig afgedekt.
– We verstrekken een veegbewijs voor uw verzekering.

Kies voor onze professionele en uitgebreide schoorsteenveegservice voor een veilig en optimaal functionerend rookkanaal. Neem snel contact op voor een afspraak.

Reinigen binnenwerk openhaard of houtkachel.

Bij ons gaan we verder dan alleen het uiterlijk van uw openhaard of houtkachel. Wij begrijpen het belang van een goed onderhouden binnenwerk om de optimale prestaties te waarborgen. Daarom bieden wij ook een grondige reinigingsservice voor het binnenwerk van uw openhaard of houtkachel.

Door regelmatig het binnenwerk van uw verwarmingssysteem te reinigen, zorgen wij ervoor dat eventuele ophopingen van roet, creosoot en andere vuilophopingen worden verwijderd. Dit bevordert niet alleen de efficiëntie van uw haard, maar draagt ook bij aan de veiligheid van uw huis. Een schoon binnenwerk zorgt namelijk voor een optimale trek, wat essentieel is voor een effectieve verbranding en het voorkomen van rookterugslag.

Onze ervaren vakmensen gaan zorgvuldig te werk om alle interne componenten van uw openhaard of houtkachel te reinigen, waardoor uw verwarmingssysteem weer als nieuw functioneert. 

Schoorsteenvegen van onderaf

Schoorsteen vegen van onderaf