Schoorsteen vegen van onderaf

Schoorsteen vegen van onderaf.

Een schoorsteen vegen vanaf beneden, kan dat?

Vaak krijgen wij de vraag is het vegen van onderaf wel goed? Dit omdat er in het verleden veel schoorsteenvegers vanaf het dak te werk gingen. Door dat de techniek niet stil gestaan heeft kunnen wij de schoorsteen bijna altijd vanaf beneden reinigen. Door ons elektronisch roterend veegsysteem word de schoorsteen in zijn geheel zeer grondig gereinigd.  Ook zijn bochten en vernauwingen in het rookkanaal vaak geen probleem voor ons.

Hoe zit het met het vuil met het vegen vanaf beneden? 

Door het inpakken van de stookmond van de openhaard of houtkachel met folie voorkomen wij dat roet de woonkamer in komt. Dit levert niet meer vuil op dan dat de schoorsteen vanaf boven geveegd word. Er word de tijd genomen voor het afdekken en extra vuil word eventueel afgezogen met onze stofzuiger. 

Schoorsteen vegen van onderaf

Welk veegsysteem word er gebruikt?

Wij werken met een elektronisch veeg systeem. Dit zijn veegstokken die wij kunnen roteren. Zo word de schoorsteen optimaal gereinigd. Ook zijn diameter verschillen in het rookkanaal geen probleem.

Schoorsteen vegen van onderaf  Schoorsteen vegen van onderaf

Hierboven ziet u een voorbeeld van een extreem vervuild rookkanaal. Rechts ziet u het resultaat na het vegen. Bij de linker situatie is het risico op schoorsteenbrand zeer groot aanwezig. 

  • Uitgebreide reiniging
  • Wij gaan zo schoon mogelijk te werk
  • Open haard of houtkachel word volledig af gedekt!
  • Controle Houtkachel of openhaard
  • Veegcertificaat voor brandverzekering.

E-mail adres: landmanhaarden@gmail.com
Telefoonnummer: 036-2340334
Mobiel nummer: 06-39098836
Whatsapp: 06-39098836

Onze tarieven vind u hier.