Schoorsteenvegen pelletkachel

Schoorsteenvegen pelletkachel. Het schoorsteenvegen van het rookkanaal van uw pelletkachel is van cruciaal belang. Zelfs met minimaal gebruik is jaarlijks onderhoud, en wordt bij dagelijks gebruik vaak tweemaal per jaar aanbevolen. Schoorsteenbranden zijn geen uitzondering, vooral bij achterstallig onderhoud van pelletkachels.

In de praktijk zien we dat de rookkanalen van pelletkachels snel en aanzienlijk vervuilen, mede door het frequente gebruik. Dit resulteert in een verhoogde ophoping van roet en creosoot in het rookkanaal.

Kies voor schoorsteenvegen voor uw pelletkachel en profiteer van:

  • Grondige reiniging zonder vervuiling van uw woonkamer.
  • Gebruik van moderne technieken, zoals elektronisch roterend vegen.
  • Ontvangst van een veegbewijs per e-mail in PDF-formaat.
  • Een schoner, regelmatig gereinigd rookkanaal dat bijdraagt aan milieubehoud.

Ons roterende veegsysteem reinigt effectief de smalle afvoer van de pelletkachel, met minimale stofverspreiding dankzij geavanceerde stofafzuiging. Kies voor een schoon en veilig rookkanaal met onze professionele diensten.

Kunnen de rookkanalen van pelletkachels sneller vervuilen dan van houtkachels?


Ja, over het algemeen kunnen rookkanalen van pelletkachels sneller vervuilen dan die van houtkachels. Dit komt door enkele specifieke kenmerken van pelletkachels:

  1. Frequent gebruik: Pelletkachels worden vaak dagelijks gebruikt, en soms zelfs gedurende langere periodes, waardoor er meer verbrandingsresidu wordt geproduceerd.
  2. Brandstof: Pellets worden vaak samengeperst zaagsel en houtafval gebruikt, wat kan resulteren in een hogere concentratie van roet en creosoot in vergelijking met traditioneel hout.
  3. Automatische verbranding: Pelletkachels hebben vaak een geautomatiseerd verbrandingssysteem, waardoor ze efficiënter kunnen werken, maar dit kan ook leiden tot specifieke vervuilingspatronen in het rookkanaal.

Vanwege deze factoren is regelmatig onderhoud, waaronder het vegen van het rookkanaal, van groot belang om de efficiëntie van de pelletkachel te behouden en brandgevaar te verminderen.